De Galerie Den Haag

Het perfecte schilderij vinden

Ben je van plan om je woonkamer opnieuw in te richten? Heb je je meubels al verschoven en de muren een ander kleurtje gegeven? Of pak je het liever wat minder rigoureus aan? Door het perfecte schilderij op te hangen, geef je je woonkamer al een heel andere uitstraling. Met een goede keuze aan kunst in je woonkamer, creƫer je de sfeer die bij je past. Een van onze tips voor de inrichting van je woonkamer is de volgende: Bepaal vooraf of je met je schilderij bepaalde vormen of stijlen wilt doorzetten, of dat je juist een contrast wilt veroorzaken. Stel, je hebt een stijlvol rond of ovaal tafelblad en je zoekt een schilderij voor de muur bij de eethoek. Dan kun je bewust kiezen voor ronde en ovalen vormen in het schilderij, waardoor de elegantie doorloopt van het kunstwerk naar de tafel. Is je eettafel juist heel modern, dan past abstracte kunst daar heel goed bij.

Wat betreft kleuren geldt hetzelfde. Je kunt bij het inrichten van je woonkamer kiezen voor kleuren in hetzelfde kleurpalet als de rest van het interieur, of juist een statement maken door een contrasterende kleur uit te zoeken. Daarmee krijg je een heel ander effect.

Een van de belangrijkste tips voor kunst in je woonkamer is: maak het persoonlijk. Kies niet zomaar iets, maar zoek iets wat echt bij je past. Iets waar je een klik mee hebt, waar je gelukkig van wordt, of waar je een sterke passie voor voelt. Door je woonkamer op die manier in te richten, ontstaat er een sfeer die precies bij je past, waardoor jij je helemaal thuis voelt.

Belangrijkste tip: Probeer gewoon eens wat uit, het leuke van kunstuitleen is dat je het ook weer terug kan brengen.

 


WouterGroot
Door Wouter Dooijeweerd