De Galerie Den Haag

Nieuwe tentoonstellingsapp

Tentoonstellingen worden op diverse manieren gepresenteerd: via de websites van musea, uiteraard via Kunst.blog.nl en andere websites, maar ook via Museumtijdschrift. Museumtijdschrift heeft nu een nieuwe app gelanceerd, waardoor je meer dan 2000 tentoonstellingen in binnen- en buitenland op je telefoon of tablet kunt inzien.

Met de app kun je zelf inzicht verkrijgen wat er te zien is en waar en wanneer dat het geval is. De app is gratis te downloaden via de Google Play Store voor Android en de App Store van Apple. Het grote voordeel van de app is dat deze gemakkelijk te hanteren is, omdat er geen ingewikkelde invulschema’s gebruikt worden.

Wil je een expositie in een bepaalde stad zoeken, dan is het invoeren van de eerste letters al voldoende. De locaties met exposities verschijnen dan als vanzelf in beeld, uiteraard beginnend met de letters van die stad. Ook kan er een selectie gemaakt worden op het soort tentoonstelling. Wil je alleen zoeken naar een galerie? Dan vink je dit aan, anders kun je kiezen op museum en galerie. Ook kan er onderscheid worden gemaakt tussen exposities over beeldende kunst, archeologie of vele andere kunstvormen.


WouterGroot
Door Wouter Dooijeweerd