Alisa Lim A Po

Over kunstenaar Alisa Lim A Po

Alisa lim a po primair kunstwerk

Alisa Julia Lim A Po | 11-1-1975 | vrouw

Kunstenares Alisa Lim A Po (1975) wist al van jongs af aan dat zij kunstenaar wilde worden. Zodoende begon zij op haar 18e jaar met een studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in ’s-Hertogenbosch. Echter voelde zij al snel dat dit niet de juiste plaats op het juiste moment voor haar was. Na omzwervingen in de wereld van reclame en design heeft Lim A Po besloten om zich volledig te wijden aan de kunst en is ze precies waar ze moet zijn.

‘Kunst enerveert en maakt vrij, maar het is ook een taak,...

Verder»

Alisa Julia Lim A Po | 11-1-1975 | vrouw

Kunstenares Alisa Lim A Po (1975) wist al van jongs af aan dat zij kunstenaar wilde worden. Zodoende begon zij op haar 18e jaar met een studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in ’s-Hertogenbosch. Echter voelde zij al snel dat dit niet de juiste plaats op het juiste moment voor haar was. Na omzwervingen in de wereld van reclame en design heeft Lim A Po besloten om zich volledig te wijden aan de kunst en is ze precies waar ze moet zijn.

‘Kunst enerveert en maakt vrij, maar het is ook een taak, een ongedefinieerde opdracht om te maken wat betekenis heeft.’

Het werk van Lim A Po zweeft ergens tussen figuratief en abstract. Het kan figuratief zijn, maar verbeeldt geen bijzonderheden. Zelf karakteriseert ze haar werk als beperkt realistisch. Elementen van de herkenbare werkelijkheid worden in meer of mindere mate realistisch getoond.

Lim A Po vindt haar inspiratie uit het leven en weerspiegelt deze ervaringen aan het universeel sociaal gedrag. Haar werk verwijst naar zaken als eerlijkheid, saamhorigheid, vertrouwen en liefde. Maar ook naar de negatieve aspecten van het leven, zoals verdriet, eenzaamheid, geweld en angst. In werk probeert ze momenten uit het dagelijkse leven op het doek te brengen waarin elementen van ons gedrag of het complex van emoties worden gepresenteerd. Soms heel subtiel, de andere keer meer dominant.

Materiaal & techniek

Lim A Po gebruikt bekende materialen zoals papier en linnen, maar werkt voornamelijk op metalen als aluminium en koper. Het werken met deze materialen geeft haar vrijheid en inspiratie. Ze bestudeert de materialen en gebruikt hun kenmerken, temeer deze het werk mede bepalen.

Het schilderen op een spiegelglad oppervlak dat onder invloed van het licht steeds verandert is een bron van inspiratie. De niet gebruikelijke combinatie van acryl op gladde waterafstotende ondergronden vraagt tevens om een andere werkwijze. Zo ligt de verf werkelijk op het oppervlak. Met de hoeveelheid, dikte en de substantie van de lagen verf bespeelt ze het lichteffect en wordt de schittering geaccentueerd of gematigd.

Het werk van Alisa Lim A Po is duidelijk te herkennen, mede aan het kleurpalet en de gelaagdheid. Alhoewel ze voornamelijk schildert met acryl varieert ze continue met de toepassing ervan, waaronder de nat-in-nat en de zogenaamde oude glaceer techniek. Zodoende zijn er in het werk vele diverse elementen te vinden, zoals strakke volvlakken, snelle streken en grove losse klodders, verfijnde details, ruige open vlakken en zeer subtiele kleurovergangen. In sommige van haar werken tref je verfijnde kervingen van geëtste lijnen en arceringen.

Social War

De serie 'Social War' is tot stand gekomen in 2014/2015 en is gebaseerd op de menselijke liefde. Ondanks het feit, of door het feit, dat we allemaal tot dezelfde menselijke soort behoren, begeeft de mens zich in een continue strijd. Een wirwar van hedendaagse sociaal gedrag, een geweld van complexe interacties. Met onszelf, met anderen. Wij praten, schreeuwen, luisteren, beraden, zwijgen, overwegen, raadplegen, vechten, verdedigen, bemoeien, voeren oorlog. Allemaal met hetzelfde doel: om onszelf en onze dierbaren te beschermen en lief te hebben.

In deze serie maakt de realistische weergave plaats voor een bepaalde vorm van abstractie. Bovendien kent deze serie een subtiele grafische ondertoon. Lim A Po zocht in deze werken naar een minder persoonlijke doch herkenbare vertaling. De werken stralen een verstilde schoonheid uit, maar tegelijkertijd is het verhaal voelbaar.

Clones

In de huidige maatschappij heerst er een hunker naar uniciteit, ondanks de gelijkheid is er drang naar individueel onderscheid binnen het collectief. Dit spanningsveld vormt de basis voor het werk Clones. Het werk refereert naar de kracht van de herhaling binnen het collectief versus de unieke kenmerken van het individu.

Het werk Clones is een veelluik bestaande uit 40 individuele werken die in een bepaald verband interactie met elkaar hebben. Lim A Po beoogt dat de kijker / de koper het collectief herordent naar een eigen samenstelling. Op deze manier ontstaat er een nieuwe combinatie van individuen, een eigen betekenisvol collectief van Clones.

Meest recente werken van Alisa Lim A Po

Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

Alisa Lim A Po Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Alisa Lim A Po en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Prinsjesdag

De Prinsjes op het Noordeinde zijn er klaar voor! Dinsdag 19 september is het weer Prinsjesdag in Den Haag en speciaal voor deze gelegenheid heeft kunstenares Renee Bazuine deze prompte Prinsjes gemaakt. De Galerie Den Haag en... verder »

Opening Groepsexpositie IN THE MIX 2 september

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag een spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX met werken van de kunstenaars Atelier Piroff, Niels Ballemans, Convado en last but not least Crail Moansburg.  verder »