Casper Faassen

Over kunstenaar Casper Faassen

Casper Faassen 22233707

Schoonheid staat in de kunstwerken van Casper Faassen centraal. Het verstilde, eeuwige en mooie wordt getoond tegen een achtergrond van verval. Zijn kunstwerken zijn sereen, maar toch rijk aan detail. Casper Faassen werd in 1975 geboren in Leidschendam. Hij groeit op in Leiden en ontwikkelt daar al vroeg zijn bewondering voor de grote meesters in de schilderkunst.

Techniek

Faassen heeft geen kunstopleiding gevolgd, maar een opleiding voor Marketing en Communicatie. Volgens Faassen is vooral emotie de drijfveer in zijn kunstwerken en dat is iets wat volgens de kunstenaar niet praktisch te onderwijzen is. Met emotie ontstaan zijn werken. Om zijn schilderkunst toch...

Verder»

Schoonheid staat in de kunstwerken van Casper Faassen centraal. Het verstilde, eeuwige en mooie wordt getoond tegen een achtergrond van verval. Zijn kunstwerken zijn sereen, maar toch rijk aan detail. Casper Faassen werd in 1975 geboren in Leidschendam. Hij groeit op in Leiden en ontwikkelt daar al vroeg zijn bewondering voor de grote meesters in de schilderkunst.

Techniek

Faassen heeft geen kunstopleiding gevolgd, maar een opleiding voor Marketing en Communicatie. Volgens Faassen is vooral emotie de drijfveer in zijn kunstwerken en dat is iets wat volgens de kunstenaar niet praktisch te onderwijzen is. Met emotie ontstaan zijn werken. Om zijn schilderkunst toch te ontwikkelen, betrekt Faassen het kunstenaarscomplex Tussen de Bogen in Amsterdam. Hier heeft hij de vrijheid om zijn techniek verder te ontwikkelen. Faassen heeft een liefde voor tekenen en schilderen, maar werkt daarnaast met fotografie en lithografie.

Stijl

Faassen experimenteert met verschillende materialen en technieken, maar altijd met de gemene deler dat de kunstwerken het oudste onderwerp in de kunst tonen: De Vrouw. Het thema verval is niet zozeer zichtbaar in het onderwerp, maar wel in de behandeling van de materialen. Hij heeft een duidelijk herkenbare stijl ontwikkeld. De silhouetten van de vrouwen worden gedrukt op bijvoorbeeld linnen doeken uit India, roestplaten of handgeschept papier.

Casper Faassen binnenkort op het Noordeinde in Den Haag

Opening van Vanitas door Casper Faassen

Verrassend anders en veelzijdig werk in twee expositieruimtes

verder »

Meest recente werken van Casper Faassen

Alle werken

U kunt ook werken van Casper Faassen huren bij De Kunstuitleen Den Haag

Nieuws over Casper Faassen

Komrij opent kunstexpositie met een “protest tegen de cultuurbarbarij van de overheid”

Met een fel protest tegen de bezuinigingen in de kunst opende dichter, schrijver, bloemlezer, columnist en essayist Gerrit Komrij zaterdag 21 mei jl de nieuwste solo-expositie van beeldend kunstenaar Casper Faassen.

verder »


Nieuwe Schilderijen en signeersessie Casper Faassen

Op zaterdag 27 juni presenteren wij een aantal nieuwe schilderijen van Casper Faassen. Casper zal zelf aanwezig zijn om zijn prachtige kunstboek te signeren.

verder »


Casper Faassen presenteert meesterlijk mooi boek op 21 december 2008

Fotograaf Duco de Vries volgde Casper Faassen 6 maanden voor dit boek

verder »


Casper Faassen - Vanitas

DEGALERIE-DENHAAG toont van 30 mei t/m 30 juni het nieuwste werk van Casper Faassen. Verrassend anders en veelzijdig is het werk dat in beide expositieruimten wordt gepresenteerd. Op Noordeinde 69 onder andere schilderijen en op Noordeinde 102 foto’s.

verder »


Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

exposition

Vanitas

Verrassend anders en veelz?dig werk in twee expositieruimtes

verder »

Casper Faassen Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Casper Faassen en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Prinsjesdag

De Prinsjes op het Noordeinde zijn er klaar voor! Dinsdag 19 september is het weer Prinsjesdag in Den Haag en speciaal voor deze gelegenheid heeft kunstenares Renee Bazuine deze prompte Prinsjes gemaakt. De Galerie Den Haag en... verder »

Opening Groepsexpositie IN THE MIX 2 september

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag een spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX met werken van de kunstenaars Atelier Piroff, Niels Ballemans, Convado en last but not least Crail Moansburg.  verder »