Jacqueline Bozon

Over kunstenaar Jacqueline Bozon

Jacqueline bozon portretfoto

Jacqueline Bozon is door haar enorme groei verhuisd naar PROJECT 2.0 Gallery.
Daar vind u de nieuwste en beschikbare werken.

Klik hier om doorgelinkt te worden naar Project 2.0
 

 

Schilderen is voor mij de ultieme vrijheid in mijn dromen Jacqueline Bozon (Helmond, 1 maart 1966) groeide op in Helmond (NB), waar zij nog altijd woont. In haar jeugd tekent ze graag en veel, maar de wereld van de kunst ligt op een andere planeet. Kunstenaar worden is voor haar dan ook onbestaanbaar, daar zit toch geen toekomst in, vindt haar vader. Geen kunstacademie dus voor Jacqueline, maar de PABO,...

Verder»

Jacqueline Bozon is door haar enorme groei verhuisd naar PROJECT 2.0 Gallery.
Daar vind u de nieuwste en beschikbare werken.

Klik hier om doorgelinkt te worden naar Project 2.0
 

 

Schilderen is voor mij de ultieme vrijheid in mijn dromen Jacqueline Bozon (Helmond, 1 maart 1966) groeide op in Helmond (NB), waar zij nog altijd woont. In haar jeugd tekent ze graag en veel, maar de wereld van de kunst ligt op een andere planeet. Kunstenaar worden is voor haar dan ook onbestaanbaar, daar zit toch geen toekomst in, vindt haar vader. Geen kunstacademie dus voor Jacqueline, maar de PABO, die ze in 1988 succesvol afrondt. Toch, al staat ze met veel plezier voor de klas, het verlangen naar kunst laat haar niet meer los. Ze begint met wandschilderingen op kinderkamers; thuis schildert ze haar emoties op doek. Ze raakt steeds enthousiaster en leert zichzelf allerlei technieken waardoor ze al snel groeit in haar kunst.  Om die nog verder te ontwikkelen, gaat ze naar de Academie voor schone kunsten in Arendonk (B). In 2003 neemt ze een jaar onbetaald verlof om zich vol passie aan het schilderen te wijden. Als ze in 2005 is afgestudeerd aan de Academie, trekt ze de stoute schoenen aan en zegt na 17 jaar het onderwijs definitief vaarwel. Sindsdien is ze intens bezig met schilderen, inspiratie opdoen, leren en studeren.

Tijdens haJacqueline bozon primair kunstwerkar reizen raakt ze enorm geïnspireerd door verschillende culturen en door haar levenservaringen krijgt ze een eigen bijzondere kijk lop het leven dat ze in haar doeken laat terugkomen. Motto in haar werk is "de kunst om te zien zonder te denken en niet denken dat men ziet".? "Varen zonder kompas"? ?‘Schilderen is voor mij een dialoog aangaan tussen mezelf en de materialen waarmee ik werk. Het is zoeken met gevoel, het ondernemen van een avontuurlijke trektocht. Wikken en wegen, wegnemen en toevoegen, schilderen laag over laag en weer nuanceren. Ik ben een gevoelsmens en laat me tijdens het creëren leiden door mijn onderbewustzijn. Ik werk met acryl- en olieverf, lood, gips, handgeschept papier uit Nepal, zilverfolie, zand, natuurlijke pigmenten en hars. Het zand van Moeder Aarde uit verschillende landen en culturen verwerk ik bewust in mijn doeken. Hierop groeit, bloeit en leeft van alles en er kleven verhalen aan! ?Niets is mooier dan stilstaan bij de schoonheid van verschillende landen en culturen om ons heen. De tekens, lijnen en symbolen die je terugziet in mijn doeken willen iets vertellen: ze verwijzen naar vroegere levenservaringen of juist richting toekomst. Het is mijn manier om de toeschouwer “buiten” het doek te brengen, hen verder te doen kijken dan dat wat voor de hand ligt. Dat is ook de reden dat ik abstract werk, figuratief werk is voor mij te snel te gedateerd."

Serie Ibiza Haar nieuwste serie Ibiza, vindt zijn oorsprong op dit Spaanse eiland waar iedereen zichzelf kan zijn. Ibiza: boeiende mix van verschillende mensen, bont geklede hippies, de turquoise zee met zilveren golven, wit-bruine stranden en majestueuze rotsen, blauwe luchten, de geur van sinaasappels, olijven en oleander, vlammende zonsondergangen en muziek. Al die elementen voegt Jacqueline samen in een kleurrijk lijnenspel waarin je kunt reizen. Het lijnenspel wat voor Jacqueline de levenspaden zijn, de wegen in het leven. Naast het lijnenspel hangt soms een materiedoek wat verwijst naar moeder Aarde, het aardse pad wat we belopen, wat een stuk van de natuur weergeeft en waaruit alles voorkomt. "Zittend op de grijze rotsen, kijkend naar de ondergaande zon, vol bewondering voor de schoonheid van de natuur en zien hoe mensen genieten van het bruisende eilandleven. Dat is voor mij de wisselwerking tussen de gekleurde lijnen in de Ibiza-serie. “Each path is different”, net als elke stap die je zet in het leven. Tegelijkertijd is het ook de harmonie van de bewoners van Ibiza, net als hun muziek en hun blijheid, weergegeven in de kleuren en lijnen op het doek. Daaroverheen breng ik een laag hars aan om de kleuren te versterken en om het doek de glossy-uitstraling te geven die Ibiza voor veel mensen heeft. Maar wil je je echt verdiepen in de natuur en de cultuur van het eiland, dan moet je door die laag heenkijken en kom je bij de kern van de eilandbewoners terecht! Dat is dan ook letterlijk “ If you look good, you see it!”.

Schilderen is voor mij een fantastisch beroep: een reis door tijd en beleving! Voor mij is schilderen de ultieme vrijheid in mijn dromen, daar waar ik kan “varen” zonder kompas! Viva la vida! " De kunstwerken van Bozon zijn bij diverse kunstverzamelaars, gemeenten en bedrijven in bezit. In 2005 heeft de Rabobank en in 2006 Océ kunstwerken van Bozon in hun bedrijfscollectie opgenomen!

 

Jacqueline Bozon’s work is inspired by the different cultures and people she meets on her travels around the globe. The Dutch artist’s latest work was inspired by Ibiza.  “When I first arrived on the island, I breathed in the scent and it made me feel like I had come home! It’s an island that gives, not takes. Ibiza is brimming with energy, who or what you are doesn’t matter. Also, the climate is wonderful, the nature is amazing and the island is full of great people and music!”  All these elements are incorporated into her work in a colourful combination of lines that lead you off on an adventure. The combination of lines represents stepping stones or paths in life. Each path is different; a reflection of life itself. At the same time, the harmony, music and joy of the Ibizan people is reflected in the colours and patterns on the canvas. “I finally apply a layer of resin, which strengthens the colours and emits a glow that represents many people’s perception of Ibiza”. However, beyond the layers, you will feel the essence of life on the island and be transported amidst its nature and culture. “If you look carefully, you can see and even feel it.  I like to take the viewer away from the canvas, on a journey beyond what they are actually seeing.”

Jacqueline Bozon (1966) grew up in Helmond in the Netherlands, where she continues to live. When she was a child she loved drawing, but the world of art seemed to exist in another sphere. As her father said, becoming an artist was an unrealistic career choice; there was no future in it. So, instead of being sent to Art College, Jacqueline commenced a PABO teacher training course, which she successfully completed in 1988. Even though she loved the work, she couldn’t shake off her longing to create art. She started painting murals for the classrooms and at home she transferred her emotions to canvas. She became increasingly enthusiastic and taught herself a range of techniques through which her art work grew and took new turns. To develop her skills further, she enrolled in the Academy of Arts. In 2003, she decided to take an unpaid sabbatical and pour all her energy into painting. When she finished her studies at the Academy, she took a momentous decision and said goodbye to her 17-year teaching career.

Since then she has dedicated all her time to painting, finding inspiration, learning and studying. During her travels, she is tremendously inspired by different cultures and combines this with her life experiences to create her own particular perspective on life, which she then transposes to the canvas. Her motto is, “Art is to be seen without thinking, and to be created without thinking that it will be seen”.

Meest recente werken van Jacqueline Bozon

Alle werken

U kunt ook werken van Jacqueline Bozon huren bij De Kunstuitleen Den Haag

Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

exposition

Lineas ilimitadas

De Eerste Grote Solo-Expositie van Jacqueline Bozon wordt geopend op zondag 8 september om 14.00 uur

verder »

Jacqueline Bozon Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Jacqueline Bozon en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Prinsjesdag

De Prinsjes op het Noordeinde zijn er klaar voor! Dinsdag 19 september is het weer Prinsjesdag in Den Haag en speciaal voor deze gelegenheid heeft kunstenares Renee Bazuine deze prompte Prinsjes gemaakt. De Galerie Den Haag en... verder »

Opening Groepsexpositie IN THE MIX 2 september

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag een spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX met werken van de kunstenaars Atelier Piroff, Niels Ballemans, Convado en last but not least Crail Moansburg.  verder »