Jef Poldervaart

Over kunstenaar Jef Poldervaart

Jef Poldervaart 15575711

Creativiteit mag het sleutelwoord worden genoemd in het bestaan van Jef Poldervaart. Al op jonge leeftijd is hij intensief bezig met het maken van muziek en het ontwerpen van posters. Na het afronden van zijn fotografie-opleiding, blijkt na een aantal jaren dat hij niet alleen puur met het medium fotografie bezig kan zijn. Hij vindt bijna alle mogelijkheden en zijden van verbeeldingskracht interessant. Hij gaat alles verkennen. Belandt in de journalistiek, schrijft als een bezetene. Gaat commercieel als copywriter. Vindt zijn weg als ondernemer. Start een (later zeer bekend) modellenbureau. Begint een eigen reclamebureau. Werkt in tal van modeprojecten. Is...

Verder»

Creativiteit mag het sleutelwoord worden genoemd in het bestaan van Jef Poldervaart. Al op jonge leeftijd is hij intensief bezig met het maken van muziek en het ontwerpen van posters. Na het afronden van zijn fotografie-opleiding, blijkt na een aantal jaren dat hij niet alleen puur met het medium fotografie bezig kan zijn. Hij vindt bijna alle mogelijkheden en zijden van verbeeldingskracht interessant. Hij gaat alles verkennen. Belandt in de journalistiek, schrijft als een bezetene. Gaat commercieel als copywriter. Vindt zijn weg als ondernemer. Start een (later zeer bekend) modellenbureau. Begint een eigen reclamebureau. Werkt in tal van modeprojecten. Is als creatief en ondernemer bij zeer uiteenlopende zaken betrokken. Gaat filmen, draait als regisseur tv- commercials. Brengt eigen muziek uit op cd.

Al die passie voor creativiteit en schoonheid wordt later ingezet voor zijn fotografie projecten. Vrije projecten, waarin fotografie, schilderkunst en digitale technieken hand in hand gaan. Op zijn foto's zien we vaak beeldschone vrouwen, echter nooit als behang of lustobject. Integendeel, zijn vrouwen zijn sterk en ogen onafhankelijk, zijn de situatie meester. De beelden zijn veelal gebaseerd op sferen uit de uitdagende jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, met als locatie Parijs en Berlijn.

Poldervaart start met het maken van de foto, kleurt deze geheel om en brengt dan vele lagen met verf, inkt of andere substanties over het origineel. Ook voorziet hij z'n werk soms met flarden tekst, herinneringen. Zijn werk is romantisch te noemen, maar heeft een sterk sensuele ondertoon. Het werk van Jef Poldervaart staat internationaal in steeds groter wordende aandacht.

Meest recente werken van Jef Poldervaart

U kunt ook werken van Jef Poldervaart huren bij De Kunstuitleen Den Haag

Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

Jef Poldervaart Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Jef Poldervaart en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Prinsjesdag

De Prinsjes op het Noordeinde zijn er klaar voor! Dinsdag 19 september is het weer Prinsjesdag in Den Haag en speciaal voor deze gelegenheid heeft kunstenares Renee Bazuine deze prompte Prinsjes gemaakt. De Galerie Den Haag en... verder »

Opening Groepsexpositie IN THE MIX 2 september

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag een spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX met werken van de kunstenaars Atelier Piroff, Niels Ballemans, Convado en last but not least Crail Moansburg.  verder »