Kantcho Kanev

Over kunstenaar Kantcho Kanev

Kantcho Kanev 25075108

De Bulgaarse kunstenaar Kantcho Kanev woont en werkt al sinds 1990 in Den Haag. Hij volgde een beeldende kunst opleiding in Rousse (Bulgarije).

Gemengde materialen en tecnhieken

Op de opleiding maakte Kanev zich niet alleen bekwaam in het schilderen, maar leerde hij ook werken met hout en keramiek. De technieken die hij toepast, variëren van etsen, zeefdrukken en combinaties van technieken. Met name de symbolische kleuren van Kanev zijn erg herkenbaar. De toeschouwer wordt als het ware in de wereld van Kanev gezogen; een mix van het vroegere Bulgarije met het moderne leven in West-Europa. Bij elke observatie wordt er iets nieuws...

Verder»

De Bulgaarse kunstenaar Kantcho Kanev woont en werkt al sinds 1990 in Den Haag. Hij volgde een beeldende kunst opleiding in Rousse (Bulgarije).

Gemengde materialen en tecnhieken

Op de opleiding maakte Kanev zich niet alleen bekwaam in het schilderen, maar leerde hij ook werken met hout en keramiek. De technieken die hij toepast, variëren van etsen, zeefdrukken en combinaties van technieken. Met name de symbolische kleuren van Kanev zijn erg herkenbaar. De toeschouwer wordt als het ware in de wereld van Kanev gezogen; een mix van het vroegere Bulgarije met het moderne leven in West-Europa. Bij elke observatie wordt er iets nieuws ontdekt, zijn werk verveelt nooit!

Het werk van Kanev wordt breed gewaardeerd en hangt in internationale musea. Hij ontving verschillende prijzen, waaronder een Bulgaarse prijs voor zijn gehele oeuvre en in 1995 de prestigieuze eerste prijs van de Tokyo Print Triennale. Tevens ontving hij opdrachten van grote bedrijven. De meest bekende zijn de ontwerpen die hij in 1998 en 1999 maakte voor Amnesty-International en in 1997 zijn merkvernieuwing voor Douwe Egberts. Begin 2000 verscheen Kanev’s eerste boek.

Meest recente werken van Kantcho Kanev

Alle werken

U kunt ook werken van Kantcho Kanev huren bij De Kunstuitleen Den Haag

Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

Kantcho Kanev Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Kantcho Kanev en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Prinsjesdag

De Prinsjes op het Noordeinde zijn er klaar voor! Dinsdag 19 september is het weer Prinsjesdag in Den Haag en speciaal voor deze gelegenheid heeft kunstenares Renee Bazuine deze prompte Prinsjes gemaakt. De Galerie Den Haag en... verder »

Opening Groepsexpositie IN THE MIX 2 september

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag een spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX met werken van de kunstenaars Atelier Piroff, Niels Ballemans, Convado en last but not least Crail Moansburg.  verder »