Mark Verdoes

Over kunstenaar Mark Verdoes

Mark Verdoes 20580111

De kunstenaar Mark Verdoes is geboren en getogen in Den Haag. Vanaf zijn jongste jaren heeft hij zich creatief geuit, vooral met tekenen en muziek. Zijn eerste foto’s maakte hij al op 6-jarige leeftijd.

Fotografie

Begin jaren tachtig studeert Verdoes aan de school voor fotografie en Fotonica te Den Haag. Hierna begon hij als reportage-fotograaf te werken voor diverse tijdschriften als Avantgarde en Esquire. Verlangend naar een nieuwe creatieve uitdaging, begon Verdoes naast fotografie met schilderen en beeldhouwen. Ter ondersteuning hiervan studeerde hij aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Na een aantal jaren had de opdrachtfotografie plaats gemaakt voor een leven...

Verder»

De kunstenaar Mark Verdoes is geboren en getogen in Den Haag. Vanaf zijn jongste jaren heeft hij zich creatief geuit, vooral met tekenen en muziek. Zijn eerste foto’s maakte hij al op 6-jarige leeftijd.

Fotografie

Begin jaren tachtig studeert Verdoes aan de school voor fotografie en Fotonica te Den Haag. Hierna begon hij als reportage-fotograaf te werken voor diverse tijdschriften als Avantgarde en Esquire. Verlangend naar een nieuwe creatieve uitdaging, begon Verdoes naast fotografie met schilderen en beeldhouwen. Ter ondersteuning hiervan studeerde hij aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Na een aantal jaren had de opdrachtfotografie plaats gemaakt voor een leven gewijd aan de beeldende kunst.

Visuele poëzie

Bevrijd van het formele juk van de journalistieke reportage, benadert Verdoes de fotografie nu meer als kunstvorm. Spelend met de realiteit voelt hij zich vrij om veranderingen aan te brengen in de kleuren, contrasten en inhoud van beelden. Na de bewerking van het beeld, drukt hij het resultaat af op aquarelpapier om het geheel een gouache-uitstraling te geven. Dit alles resulteert in autonome beelden die de traditionele fotografie overstijgt. Verdoes zelf betitelt zijn werk graag als visuele poëzie.

Inspiratie

Het vergankelijke en het onvergankelijke inspireren de kunstenaar. In zijn visuele poëzie laat hij tijdelijke en tegelijk tijdloze schoonheid zien. De werken van Verdoes kunnen gezien worden als hedendaagMark Verdoes 22565209se stillevens. Een eigen variant op de 17e eeuwse Nederlandse vanitas traditie, met Aziatische en taoïstische invloeden. Zijn thema’s zijn van alle tijden en overal van afkomstig, maar zijn experimentele techniek is absoluut van nu. Hij schildert met fotografie en fotografeert geschilderde structuren. Hij speelt met woorden en verbeeldt verlangens. Het resultaat is een eigenzinnige mix van schilder-, foto-, computer- en druktechnieken.

Dating Indira

Zijn nieuwste serie Dating Indira is ontstaan in samenwerking met de zeefdrukker Peter Wilms. Wilms heeft sinds enkele jaren zijn bedrijf gevestigd in New Delhi. Tijdens twee vruchtbare werkreizen naar India zijn prachtige originelen ontstaan. Deze werken zijn een mengvorm van schilderwerk, fotografie en zeefdruktechniek. Ook is er een aantal prenten in een oplage van 35 stuks ontstaan. Evenals zijn bestaande werk borduurt Verdoes verder op grote thema’s die al sinds tijden in zijn werk verweven zitten; de weg, aarde en kosmos, verval, energie.

Meest recente werken van Mark Verdoes

Alle werken

U kunt ook werken van Mark Verdoes huren bij De Kunstuitleen Den Haag

Nieuws over Mark Verdoes

Mark Verdoes: Dating Indira vanaf 7 februari 2009

De werken van Verdoes zijn hedendaagse stillevens, een eigenwijze variant op de 17e eeuwse Nederlandse Vanitas traditie, met Aziatische, taoïstische invloeden. Zijn thema’s zijn van alle tijden en overal, maar zijn experimentele techniek is ontegenzeggelijk van nu.

verder »


Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

Mark Verdoes Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Mark Verdoes en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Prinsjesdag

De Prinsjes op het Noordeinde zijn er klaar voor! Dinsdag 19 september is het weer Prinsjesdag in Den Haag en speciaal voor deze gelegenheid heeft kunstenares Renee Bazuine deze prompte Prinsjes gemaakt. De Galerie Den Haag en... verder »

Opening Groepsexpositie IN THE MIX 2 september

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag een spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX met werken van de kunstenaars Atelier Piroff, Niels Ballemans, Convado en last but not least Crail Moansburg.  verder »