Michael Mew

Over kunstenaar Michael Mew

Michael Mew 5195316

De kunstenaar Michael Mew groeide op in Los Angeles, in de tijd dat ‘suburbs’ de Amerikaanse popcultuur aan het veranderen was. De steegjes achter de huizen dienden als vuilnisbelt en hier kreeg Mew de kans om afdankertjes te verzamelen waarmee hij kunst kon maken.

Inspiratie uit rommelmarkten

Na het behalen van zijn diploma, ontwikkelde Mew een vlooienmarkt-verslaving. Elk weekend struinde hij alle vlooienmarkten af, op zoek naar verborgen schatten. Hij bracht hierdoor een indrukwekkende verzameling bij elkaar die de inspiratiebron werd voor zijn assemblage kunst. De motieven in zijn werken zijn afkomstig uit zijn jeugd en uit zijn kunstopleiding. Zijn werken zijn...

Verder»

De kunstenaar Michael Mew groeide op in Los Angeles, in de tijd dat ‘suburbs’ de Amerikaanse popcultuur aan het veranderen was. De steegjes achter de huizen dienden als vuilnisbelt en hier kreeg Mew de kans om afdankertjes te verzamelen waarmee hij kunst kon maken.

Inspiratie uit rommelmarkten

Na het behalen van zijn diploma, ontwikkelde Mew een vlooienmarkt-verslaving. Elk weekend struinde hij alle vlooienmarkten af, op zoek naar verborgen schatten. Hij bracht hierdoor een indrukwekkende verzameling bij elkaar die de inspiratiebron werd voor zijn assemblage kunst. De motieven in zijn werken zijn afkomstig uit zijn jeugd en uit zijn kunstopleiding. Zijn werken zijn constructies van verschillende thema’s; versierde motieven van vogels en sterrenkaarten, Valentijns beelden gemengd met beelden van oorlog.

Collagetechniek

In 1994 wendde Mew zich tot de collagetechniek. Aan de thema’s die hij in zijn werk liet zien, voegde hij elementen toe uit de pop cultuur van de twintigste eeuw. Voorbeelden van deze elementen zijn tijdschriftartikelen, stripboeken en advertenties. Door digitale fototechnieken te combineren met schilderwerk en rendering, bereikt Mew een geheel nieuwe manier om tegenstellingen te integreren; hoge en lage cultuur, spel en kritiek.

Meest recente werken van Michael Mew

U kunt ook werken van Michael Mew huren bij De Kunstuitleen Den Haag

Nieuws over Michael Mew

PopArt Times Two

De Nederlandse kunstenaar Paco Raphael Krijnen & de Amerikaanse kunstenaar Michael Mew presenteren van 27 maart t/m 18 april 2010 hun nieuwste werk

verder »


Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

Michael Mew Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Michael Mew en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Prinsjesdag

De Prinsjes op het Noordeinde zijn er klaar voor! Dinsdag 19 september is het weer Prinsjesdag in Den Haag en speciaal voor deze gelegenheid heeft kunstenares Renee Bazuine deze prompte Prinsjes gemaakt. De Galerie Den Haag en... verder »

Opening Groepsexpositie IN THE MIX 2 september

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag een spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX met werken van de kunstenaars Atelier Piroff, Niels Ballemans, Convado en last but not least Crail Moansburg.  verder »