Miriam Slaats

Over kunstenaar Miriam Slaats

Miriam Slaats 11104600

Miriam Slaats is een veelzijdig beeldend kunstenaar van internationale allure. Haar werk is authentiek, intensief, sterk en dynamisch. De schilderingen zijn zowel lichtvoetig als diepzinnig en dringen door tot in het wezen der dingen. Deze gelaagdheid is ook representatief voor haar eigen proces als kunstenaar. In 1988 voltooide zij de opleiding Grafische en Publiciteitsvormgeving aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Haar studio/atelier ligt aan een rustieke gracht in een historische stad, niet ver van Amsterdam. Daar werkt zij vrijwel dagelijks gedreven en gepassioneerd aan haar schilderijen en beelden. Haar koffers staan altijd stand-by naast haar schildersezel, want Slaats is...

Verder»

Miriam Slaats is een veelzijdig beeldend kunstenaar van internationale allure. Haar werk is authentiek, intensief, sterk en dynamisch. De schilderingen zijn zowel lichtvoetig als diepzinnig en dringen door tot in het wezen der dingen. Deze gelaagdheid is ook representatief voor haar eigen proces als kunstenaar. In 1988 voltooide zij de opleiding Grafische en Publiciteitsvormgeving aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Haar studio/atelier ligt aan een rustieke gracht in een historische stad, niet ver van Amsterdam. Daar werkt zij vrijwel dagelijks gedreven en gepassioneerd aan haar schilderijen en beelden. Haar koffers staan altijd stand-by naast haar schildersezel, want Slaats is een kosmopoliet. Ze beschouwd de hele wereld als haar vaderland en maakt elk jaar vele reizen om te schilderen.

Thema’s

Slaats communiceert niet alleen met verf, maar ook met woorden. Elk van haar titels is pure lyriek. Soms neemt ze de titels zelfs op binnen de afbeelding. Overgave, toewijding, verlossing, rechtvaardigheid, geheimzinnigheid, liefde en geluk; alle thema’s komen bij de kunstenares aan bod. Haar schilderijen appelleren moeiteloos aan verbeeldingskracht, dromen en verlangens. De werken zijn een zoektocht van de mens naar harmonie en vrede met het universum.

Bevlogen kunstenaar

Slaats is een bevlogen kunstenaar. Je zult haar nooit zien ijsberen in haar studio, broedend op artistieke ideeën en wachtend op de komst der muzen. Slaats trekt iedere ocMiriam Slaats 21130210htend haar witte overall aan, stroopt de mouwen op, start een CD met muziek die aansluit bij haar stemming van dat moment en werkt dan lang, intensief en soms zelfs euforisch. Haar atelier is een feest voor de fijnproever. Orde overheerst en toch liggen her en der allerlei intrigerende voorwerpen. Haar atelier begeeft zich in de zonnestralen en als de zon niet buiten schijnt, dan schijnt die wel binnen. Waar de kunstenares in de buurt is, lijkt de wereld te gaan dansen.

Ontwikkeling

Haar optimistische karakter en structurele lichtvoetigheid zijn volkomen oprecht en ontwapenend, maar tonen slechts één zijde van de medaille. Slaats stelt in haar werk namelijk ook andere wijsgerige aspecten ten toon. Er treedt daardoor in de loop der jaren een fascinerend perspectief op. In eerder werk was er sprake van vrolijke, felle en heldere kleuren. Later kwamen er aardse tinten zoals oker, bruin en grijs met accenten van zilver en goud. Haar meest recente werk wordt gekenmerkt door lichte tinten die in diverse lagen zijn aangebracht. We zien subtiele nuances en een vrije penseelstreek die de vormen in haar werk minder omkadert. Het geheel is abstracter. Slaats voegt papierelementen zoals foto’s uit tijdschriften, boeken en kranten toe. Dit leidt tot fascinerende collagetechnieken, die verwonderen en uitnodigen tot nauwgezette waarneming.

Het werk van Miriam Slaats wordt tentoongesteld in gerenommeerde galeries in binnen- en buitenland. Overal worden haar schilderijen met hoge waardering ontvangen!

Meest recente werken van Miriam Slaats

Alle werken

U kunt ook werken van Miriam Slaats huren bij De Kunstuitleen Den Haag

Nieuws over Miriam Slaats

Miriam Slaats presenteert boek 'Mijn Tafel van Geluk'

Op 25 juni 2008 zal het kunstboek Mijn Tafel van Geluk van Miriam Slaats verschijnen. In het boek vindt u een overzicht van het werk van de Bossche kunstenares in de afgelopen 25 jaar.

verder »


Een zoen van de meiden

Een zwoele zomermiddag in het Brabantse. Drie succesvolle 'meiden', lekkere hapjes en een flesje wijn. Zo is deze expositie en zijn frivole titel geboren.

verder »


Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

Miriam Slaats Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Miriam Slaats en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Prinsjesdag

De Prinsjes op het Noordeinde zijn er klaar voor! Dinsdag 19 september is het weer Prinsjesdag in Den Haag en speciaal voor deze gelegenheid heeft kunstenares Renee Bazuine deze prompte Prinsjes gemaakt. De Galerie Den Haag en... verder »

Opening Groepsexpositie IN THE MIX 2 september

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag een spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX met werken van de kunstenaars Atelier Piroff, Niels Ballemans, Convado en last but not least Crail Moansburg.  verder »