Peter Schenk

Over kunstenaar Peter Schenk

Peter Schenk 12435417

Het oeuvre van kunstenaar Peter Schenk is omvangrijk. Zijn signatuur is onmiskenbaar en zijn kunst beschrijft hij als ‘dynamisch monumentaal’. Het staat voor grote vormen met beweeglijke elementen. Ruimtelijk, basaal, energiek en sensueel zijn sleutelwoorden voor zijn werk.

Stijl

Op het doek componeert Schenk ruimtelijke patronen met daarover specifieke bewegingen in verf en textuur. Daarop laat hij, in een rauwe pure energiegolf, een emotie los. Zijn werk is daardoor gelaagd, spiritueel en poëtisch. Het werk van Peter Schenk maakt emotie los, enerzijds door de kleur en kracht van het werk en anderzijds door de witte tinten en ingetogen uitstraling. Door de diverse...

Verder»

Het oeuvre van kunstenaar Peter Schenk is omvangrijk. Zijn signatuur is onmiskenbaar en zijn kunst beschrijft hij als ‘dynamisch monumentaal’. Het staat voor grote vormen met beweeglijke elementen. Ruimtelijk, basaal, energiek en sensueel zijn sleutelwoorden voor zijn werk.

Stijl

Op het doek componeert Schenk ruimtelijke patronen met daarover specifieke bewegingen in verf en textuur. Daarop laat hij, in een rauwe pure energiegolf, een emotie los. Zijn werk is daardoor gelaagd, spiritueel en poëtisch. Het werk van Peter Schenk maakt emotie los, enerzijds door de kleur en kracht van het werk en anderzijds door de witte tinten en ingetogen uitstraling. Door de diverse thema’s die te vinden zijn in zijn werk, spreekt het de toeschouwer via een directe gevoelsherkenning aan.

Natuurlijke materialen

Schenk maakt vele reizen die allemaal een grote inspiratiebron vormen voor zijn werk. Daarnaast maakt hij zich technieken eigen die wat toevoegen aan zijn werk. Zo maakte hij zich bijvoorbeeld in Japan de kunst van het papierscheppen eigen. De kunstenaar gebruikt graag natuurlijke materialen zoals rijstpapier, jute, palmblad, riet en cactushout. Hierdoor wordt de toeschouwer uitgedaagd het werk aan te raken en het werk fysiek te ervaren. Schenk staat altijd open voor nieuwe elementen waarmee hij zijn beeldtaal kan uitbreiden. Hij is een geboren tekenaar en in zijn werken zijn nog altijd de organische lijnen van gedaanten en figuren te vinden. In de wereld van Schenk is er echter geen verschil tussen figuratief en abstract, zijn ontwerpen bestaan uit expressie en energie. Hij betrekt de toeschouwer in die wereld, biedt deze een kans er in te stappen!

Meest recente werken van Peter Schenk

U kunt ook werken van Peter Schenk huren bij De Kunstuitleen Den Haag

Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

Peter Schenk Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Peter Schenk en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Prinsjesdag

De Prinsjes op het Noordeinde zijn er klaar voor! Dinsdag 19 september is het weer Prinsjesdag in Den Haag en speciaal voor deze gelegenheid heeft kunstenares Renee Bazuine deze prompte Prinsjes gemaakt. De Galerie Den Haag en... verder »

Opening Groepsexpositie IN THE MIX 2 september

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag een spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX met werken van de kunstenaars Atelier Piroff, Niels Ballemans, Convado en last but not least Crail Moansburg.  verder »