PIOTR

Over kunstenaar PIOTR

PIOTR 7231818

In 1974 is de kunstenaar Piotr vanuit Polen naar Nederland gekomen. Wat hij uitdrukt met zijn schilderijen heeft alles te maken met zijn jeugd in Polen; zijn katholieke opvoeding en zijn passie om het onkenbare kenbaar te maken. Piotr ziet zijn kunstwerken als een registratie van zijn verleden en een reis naar nog onontdekte innerlijke landschappen. Hiervoor gebruikt hij krachtige archetypische beelden en wordt daarbij geholpen door teksten.

Utopisch ideaal

Oorspronkelijk was Piotr een grafisch ontwerper. De uitwerkingen van zijn opdrachten waren echter te diepzinnig en ging klanten vaak te ver. Piotr wil de absolute eenheid van alles in de wereld benadrukken...

Verder»

In 1974 is de kunstenaar Piotr vanuit Polen naar Nederland gekomen. Wat hij uitdrukt met zijn schilderijen heeft alles te maken met zijn jeugd in Polen; zijn katholieke opvoeding en zijn passie om het onkenbare kenbaar te maken. Piotr ziet zijn kunstwerken als een registratie van zijn verleden en een reis naar nog onontdekte innerlijke landschappen. Hiervoor gebruikt hij krachtige archetypische beelden en wordt daarbij geholpen door teksten.

Utopisch ideaal

Oorspronkelijk was Piotr een grafisch ontwerper. De uitwerkingen van zijn opdrachten waren echter te diepzinnig en ging klanten vaak te ver. Piotr wil de absolute eenheid van alles in de wereld benadrukken en dat beeld is inderdaad vrij utopisch. De kunstenaar voelt zich vaak niet begrepen en realiseert zich dat hij in zijn gesprekken met zijn omgeving mogelijk weleens doordraaft, maar de verf luistert altijd!

Werkwijze en doelstelling

Over zijn schilderijen hoeft hij nooit na te denken, want die ontstaan vanzelf. Het is als een tweede natuur voor Piotr. In tegenstelling tot vele andere kunstenaars, kiest Piotr eerst de titel en daaruit volgt de kleurenexplosie. Door de pakkende titels wilt Piotr de beschouwer zijn richting van kijken en denken op sturen. Het uitgangspunt van de kunstenaar is dat het leven je blij moet maken, dus zijn schilderijen hebben een grote positieve uitstraling. Met zijn kunst wilt Piotr een vrijheid creëren. Hij wilt het besef opwekken dat je met je eigen gedachtes een waanzinnige sturing hebt op de toekomst van jezelf. Het enige obstakel wat een stagnatie kan veroorzaken, is angst. Angst die veroorzaakt wordt door allerlei bewegingen; religie, regeringen, stromingen, etc. Angst is volgens Piotr echter alleen iets wat in jezelf bestaat.

Laat je niet tegenhouden in het creëren van je eigen fantastische ervaring dat leven heet!

Meest recente werken van PIOTR

Alle werken

U kunt ook werken van PIOTR huren bij De Kunstuitleen Den Haag

Nieuws over PIOTR

En het winnende nummer is.....

Het winnende lotnummer van de aktie voor de Xtreme Acadamy is getrokken. De Winnaar kan zich melden om het kleurrijke shirt van PIOTR en een mooi ingelijste zeefdruk op te halen.

verder »


WIN een UNIEK KUNST-SHIRT en KUNSTWERK van PIOTR en STEUN Xtreme Academy

Kunstenaar Piotr doneert zijn favoriete schilder T-shirt voor het goede doel. De Galerie Den Haag doneert een ingelijst zeefdruk van de kunstenaar Piotr.

verder »


CITIZEN EARTH by PIOTR

Citizen Earth - One Humanity One Future is de dragende titel van deze expositie. Piotr wil hiermee benadrukken dat we allen één zijn.

verder »


PIOTR: A traveling mind

De Galerie presenteert P I O T R met Live is eternal, for now a part of me. A traveling experience, so we must be..

verder »


Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

exposition

De Galerie Den Haag Zomer Kunst Estafette 2014

Deze zomer organiseren wij drie groepstentoonstellingen in De Galerie Den Haag. Zeven vooraanstaande kunstenaars laten hun nieuwste werk zien in drie etappes van drie weken. De feestelijke aftrap van dit kunstfestijn wordt gegeven op zaterdag 21 en zondag 22 juni. In alle drie openings weekenden zijn de betreffende kunstenaars aanwezig van 14.00 tot 17.00. Om meer over hun werk te vertellen of om gewoon eens kennis te maken met de mens achter de kunst.

verder »

SEATS 4 SOULS by PIOTR

2012 wordt het jaar van de veranderingen

verder »

PIOTR Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van PIOTR en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Prinsjesdag

De Prinsjes op het Noordeinde zijn er klaar voor! Dinsdag 19 september is het weer Prinsjesdag in Den Haag en speciaal voor deze gelegenheid heeft kunstenares Renee Bazuine deze prompte Prinsjes gemaakt. De Galerie Den Haag en... verder »

Opening Groepsexpositie IN THE MIX 2 september

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag een spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX met werken van de kunstenaars Atelier Piroff, Niels Ballemans, Convado en last but not least Crail Moansburg.  verder »