Ringo

Over kunstenaar Ringo

Ringo portretfoto

De Haagse kunstenaar Ringo werkt als zelfstandig grafisch ontwerper en maakt daarnaast grote wandschilderingen in opdracht. Door de mix van digitaal- analoog werk houdt hij beide professies uitdagend voor zichzelf en spannend voor de toeschouwer.

Opleiding

Al vanaf zijn 13e ontwikkelde Ringo in het illegale street art circuit zijn sterke gevoel voor typografie en grafisch ontwerpen. Een logisch gevolg in deze ontwikkeling was de toelating tot de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In februari 2010 studeerde hij daar af als grafisch ontwerper. Hoewel Ringo zijn studie gevolgd heeft in Rotterdam, is hij altijd woonachtig gebleven in Den Haag en verricht hij...

Verder»

De Haagse kunstenaar Ringo werkt als zelfstandig grafisch ontwerper en maakt daarnaast grote wandschilderingen in opdracht. Door de mix van digitaal- analoog werk houdt hij beide professies uitdagend voor zichzelf en spannend voor de toeschouwer.

Opleiding

Al vanaf zijn 13e ontwikkelde Ringo in het illegale street art circuit zijn sterke gevoel voor typografie en grafisch ontwerpen. Een logisch gevolg in deze ontwikkeling was de toelating tot de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In februari 2010 studeerde hij daar af als grafisch ontwerper. Hoewel Ringo zijn studie gevolgd heeft in Rotterdam, is hij altijd woonachtig gebleven in Den Haag en verricht hij daar het merendeel van zijn werkzaamheden.

Street Art

In zijn huidige, digitale, vrije werken is zijn passie voor graffiti en street art nog altijd terug te zien. In bijna elk werk is wel iets te zien wat reflecteert naar deze moderne subcultuur. Volgeschreven muren en objecten in de openbare ruimte zijn nog altijd Ringo’s grote inspiratiebron. In 2008 heeft hij met enkele Haagse ontwerpers een kunstenaarscollectief opgericht. Dit collectief houdt zich voornamelijk bezig met het plaatsen en aanpassen van objecten in de openbare ruimte. Tot op de dag van vandaag is hij met dit guerrilla collectief actief, met als recent hoogtepunt dat een ooit illegaal geplaatst beeld onlangs legaal (met steun van de gemeente en diverse buurtverenigingen) is vereeuwigd op een dukdalf in één van de grootste grachten van Den Haag.

Berlijn serie

Tijdens het eerste bezoek aan Berlijn was Ringo meteen gefascineerd door deze stad. Een wereldstad vol contrasten; Oost versus West, monumentale architectuur versus nieuwbouw, een rijke historie en toch hip en modern. Alles loopt kriskras door elkaar heen, maar toch is het totaalbeeld van deze ogenschijnlijke chaos in evenwicht. In de Berlijn serie probeert Ringo deze tegenstellingen visueel weer te geven door een eigen wereld te creëren, met bijvoorbeeld een grafische mix van oude stempels en moderne street art afbeeldingen. Dat geheel vormt een net zo boeiend en kloppend geheel als de stad zelf.

Het werk van Ringo is het best te omschrijven als fantasierijk, rauw en stedelijk!

Meest recente werken van Ringo

U kunt ook werken van Ringo huren bij De Kunstuitleen Den Haag

Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

Ringo Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Ringo en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Prinsjesdag

De Prinsjes op het Noordeinde zijn er klaar voor! Dinsdag 19 september is het weer Prinsjesdag in Den Haag en speciaal voor deze gelegenheid heeft kunstenares Renee Bazuine deze prompte Prinsjes gemaakt. De Galerie Den Haag en... verder »

Opening Groepsexpositie IN THE MIX 2 september

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag een spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX met werken van de kunstenaars Atelier Piroff, Niels Ballemans, Convado en last but not least Crail Moansburg.  verder »