Rodrigo Izolag

Over kunstenaar Rodrigo Izolag

Rodrigo Izolag 22433709

Rodrigo Izolag schildert aangrijpende situaties waar hij mee provoceert en vertedert. Izolag is een stemmingmaker; soms met werk waarin het straatleven door de kunstenaar krachtig en treffend wordt verbeeld, dan weer controversieel door werken met een kritische noot aan het adres van de overheid of machthebbers.

Straatkunstenaars

Nadat Izolag de Braziliaanse Escola de Bellas Artes verliet, door het gebrek aan begrip van de oudere generatie leraren voor zijn visie, heeft hij een lange tijd deel uit gemaakt van een groep bekende Braziliaanse straatkunstenaars. Al rondreizend door Brazilië vervaardigen zij hun imposante UrbanArt-werken in graffitistijl. Op de meest uiteenlopende plekken weten zij het...

Verder»

Rodrigo Izolag schildert aangrijpende situaties waar hij mee provoceert en vertedert. Izolag is een stemmingmaker; soms met werk waarin het straatleven door de kunstenaar krachtig en treffend wordt verbeeld, dan weer controversieel door werken met een kritische noot aan het adres van de overheid of machthebbers.

Straatkunstenaars

Nadat Izolag de Braziliaanse Escola de Bellas Artes verliet, door het gebrek aan begrip van de oudere generatie leraren voor zijn visie, heeft hij een lange tijd deel uit gemaakt van een groep bekende Braziliaanse straatkunstenaars. Al rondreizend door Brazilië vervaardigen zij hun imposante UrbanArt-werken in graffitistijl. Op de meest uiteenlopende plekken weten zij het dagelijks passerende publiek te verrassen; parken, overheidsgebouwen, bruggen en ruïnes.

Reizen als techniek

Izolag werkt met een bijzondere techniek waarin het reizen en fotograferen van speciale situaties de eerste stap is. Hij vangt de mooiste momenten die hij verwerkt in zijn kunstwerken; spelende kinderen, karakteristieke oude mensen of maatschappij kritische onderwerpen. Hij schildert deze voorstellingen op doek en beplakt deze vervolgens met kranten, brieven en alles wat hij maar nodig vindt om het doek body te geven.

Na diverse solo- en groepsexposities in eigen land, volgde snel de weg naar de Europese kunstmarkt. Inmiddels werkt Izolag samen met diverse gerenommeerde galerieën in Nederland, Zwitserland en Duitsland.

Met zijn virtuositeit, vaart en enorme gevoel voor compositie weet Rodrigo Izolag de aanschouwer recht in het hart te raken!

Meest recente werken van Rodrigo Izolag

U kunt ook werken van Rodrigo Izolag huren bij De Kunstuitleen Den Haag

Kunstuitleen

Het huren van een hoogwaardig kunstwerk kan al vanaf een verrassend laag bedrag per maand site »

Lijstenmakerij

Wist u dat De Galerie Den Haag beschikt over een eigen, uitgebreide lijstenmakerij? site »

Kunstwinkel

Binnenkort online: de kunstwinkel Den Haag site »

agenda

Noordeinde Nocturne 2014

Op vrijdag 28 februari om 19:00 uur wordt begonnen met een concert van het Hofstads Jeugd Orkest in de Paleiskerk op Paleiss

verder »

Rodrigo Izolag Nieuwsbrief

Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe exposities van Rodrigo Izolag en andere kunstenaars bij De Galerie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van De Galerie Den Haag!

Laatste Nieuws

Prinsjesdag

De Prinsjes op het Noordeinde zijn er klaar voor! Dinsdag 19 september is het weer Prinsjesdag in Den Haag en speciaal voor deze gelegenheid heeft kunstenares Renee Bazuine deze prompte Prinsjes gemaakt. De Galerie Den Haag en... verder »

Opening Groepsexpositie IN THE MIX 2 september

Op zaterdag 2 september opent De Galerie Den Haag een spiksplinternieuwe groepsexpositie getiteld IN THE MIX met werken van de kunstenaars Atelier Piroff, Niels Ballemans, Convado en last but not least Crail Moansburg.  verder »